fredag 4 december 2009

Svensk Boogierock


Såhär i dagarna runt Karl XII:s dödsdag (30:e november) vill man ju gärna visa sin uppskattning för vårt kära fädernesland lite extra. Men det där med att klippa håret väldigt kort och åka till Lund för att göra scouthälsningar i lemmeltåg känns inte alls så genomtänkt, så vi tänkte göra det på ett lite trevligare sätt. Närmare bestämt med en helsvensk spellista. Eller ännu närmare bestämt: en helsvensk boogierocklista!

Ja, eftersom det var så roligt förra veckan att få välja och vraka och fullkomligt vältra sig i ölmagad Chuck Berry-rock gjorde vi helt sonika en fortsättning på temat. Dock visade sig del II i serien - som lika gärna skulle kunna kallas "Musik som farsan också lär gilla" - vara väldigt mycket svårare att få till. Utan att gå in på detaljer kan vi bara konstatera att Spotify inte är komplett. Men skam den som ger sig! En lista blev det till slut, om än en ganska brokig sådan.

För att mota genre-puritaner i grind så är jag snabb med att berätta att få artister i listan egentligen fyller kvoten för vad man skulle kalla boogierock-utövare. Likväl har samtliga i listan någon gång valt att den vägen vandra, så det är vad vi tagit fasta på i den här playlisten.

v. 49 - Svensk Boogierock

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar