fredag 5 februari 2010

Vad händer i helgen då?


Gorillazine goes På Stan-light och tipsar om några få utvalda aktiviteter att göra i helgen:

Tired Tape Machine (klubb Aktör & vänner, Göteborg)
Är du någonstans i närheten av Göteborg ikväll (fredag) så får du verkligen inte missa Tired Tape Machine när de spelar live på arrangören Kolonis klubb "Aktör & vänner" tillsammans med Ecstatic Sunshine och Jason Urick (båda från staterna). Se till att bege dig till Masthuggsterassen 3 innan klockan 8. Hur Tired Tape Machine låter? Typ som postrock, filmmusik och sån där bra knasig musik. Ännu mer exakt, typ såhär.

Happiness & Thulebasen (klubb Mother, Stockholm)
Är du kanske inte alls i Göteborg den här fredagen utan i Stockholm (den andra av Sveriges två städer) så gör du bäst i att ta tvärbanan till Gröndal och föreningen Plutos klubb Mother. Mother har allt som oftast intressanta bokningar, ofta med krautiga förtecken. Och öl på burk a la svartklubb. Ikväll spelar svenska Happiness och danska Thulebasen. Glöm bara inte att fylla plånkan med kontanter innan så du inte riskerar vätskebrist.

Till vildingarnas land (någon bio nära dig förhoppningsvis)
Innan jul så skrev jag ju en ganska smäktande "Where The Wild Things Are"-hyllning här på bloggen. Nu har den kommit till svenska biografer, paketerad med undertexter och omdöpt till "Det våras för vildingarna" och förhoppningsvis är den också lika bra som jag minns den. Det låter väl som fin och städad lördagsunderhållning? Och man behöver inte ens bo i "storstan". Om man ändå råkar göra det så går det bra att se Ecstatic Sunshine och Jason Urick ytterligare en gång när klubb Mother tar sig till Landet på Telefonplan. Dock utan Tired Tape Machine.

Midlake (Debaser Medis, Stockholm)
Texasbandet Midlake (bilden) är visst väldigt poppis för biljetterna till konserten nu på söndag är utsålda. Konserten som först skulle hållas på Debaser vid Slussen fick flytta till Medborgarplatsen för att möta efterfrågan, men det hjälpte uppenbarligen föga. Dock så finns det ljus i mörkret för oss som ändå vill gå: Luger har nämligen i dagarna släppt 100 extra biljetter. Baksidan är att man får husera i biografdelen på övervåningen, men är man gammal som jag är det enbart en befrielse att slippa trängas med kidsen och ha närmre till baren. Gå in på Luger och boka din biljett nu, men berätta inte för alla dina vänner.

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar