fredag 5 februari 2010

Per Morberg, fuck you!



Ytterst sällan vi skriver hiphoprelaterade nyheter här på G-zine, men Petters (kungen av tv-Kocksgatan ni vet) underbara förvandling till tv-kock är helt enkelt för stor att strunta i. Petter verkar vara en av få svenska artister som verkligen fattat det här med internet som medium. Förutom att twittra (medlem i "Swedish Twitter Mafia") och blogga febrilt gör han också såna här underhållande små filmer med jämna mellanrum. "Tja, har vi stekpanna?" och "Per Morberg, fuck you!" är i min bok värda plats på valfri världens bästa filmcitat-lista. För mer Petter på internet, kolla hans blogg.

Och så något helt annat nyhetsvärdigt: Omslag, låttitlar och kollaboratörer till Slashs självbetitlade soloalbum avslöjades i veckan. Uppenbarligen har alla utom Axl Rose från Guns N' Roses fått vara med och leka i studion, och stornamn som Iggy Pop, Alice Cooper och Fergie (!) har alla bidragit med sina sångkvaliteter. Mer info hittar du på Wikipedia. Och första singeln går att höra på Myspace.

Till sist en tråkig uppdatering på en tidigare nyhet: Jay Reatards förmodade influensarelaterade dödsfall visade sig, efter obduktion vara kokainförgiftning tillsammans med alkohol. Visst, det är väl ingen som är jätteförvånad. Superklyschig rockstjärnedöd för en man som levde uttalat destruktivt, som köpte skivor för att de lät kul när han var hög och som twittrade om belöningar till personer som skar sönder bildäck på andra bands turnébussar. Men det är fortfarande sorgligt, det tycker jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar