onsdag 28 oktober 2009

Trolla med knäna



Jag har varit lite dålig på det här med bloggande på sistone. Så jag antar att det är hög tid att fatta svärdet (eh pennan) och slåss för en bättre värld. Men då undertecknad för tillfället befinner sig i det gamla pojkrummet i föräldrahemmet, sorglöst hamrandes på en NES-kontroll som vore jag mjölktandsgammal igen - med föräldrar som muttrar vuxenbesvikelser någonstans ifrån köksregionerna - känns det enormt forcerat att försöka sig på något inlägg a la dagsaktuella ting eller ens något med en gnutta vuxet allvar. Det går bara inte.

Istället får det bli en dos ögongodis i form av nederländska fusion-rockarna Focus framträdande på Gladys Knight Show någon gång 1973. Focus framför deras enda riktigt svängiga låt Hocus Pocus med en energi som är minst sagt påtaglig. Och sångaren Thijs van Leer siktar på guldmedalj i minspels-OS samtidigt som han både joddlar och visslar; spelar tvärflöjt och orgel och någonstans även hittar höga c (typ). Allt blir såklart buskis, men vem har sagt att rock måste vara finkultur?

Just ja, eftersom metalbandet Helloween gjort en cover på just den här låten så antar jag att vi i och med detta också inviger Halloween-firandet på allvar. Så...Bu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar