onsdag 21 oktober 2009

Släpp sargen Miike


På engelska BBC är Jools Hollands (Squeeze-keyboardisten) program Later... With Jools Holland lite utav en institution. I en manegeliknande studio klämmer fem akter in minst lika många framträdanden, live i direktsändning, på 30 minuter. Det senaste programmet sändes igårkväll och precis så här bisarrt kan det bli.

Yoko Ono som mest påminner om en förvirrad gammal tant (för att hon är en förvirrad gammal tant antar jag) räcker Basement Jaxx en hjälpande hand på deras nya singel Day of the Sunflowers (We March On). Jag tycker nästan lite synd om henne. Vore det inte bäst om hon stannade hemma och löste korsord, eller kanske oroade sig för vädret lite? Hursomhelst är videon ovan bland det mest underliga jag sett sedan Östen Warnerbring sjöng på svensk TV kompad av Entombed.

Jag tycker inte synd om Miike Snow som framträder i samma program. Precis som många manliga "rocksångare" före honom är han så fruktansvärt ängslig så att han bara måste ha en gitarr i knät på scen. Det finns inte en chans i världen att någon kan urskilja mer än ett oerhört svagt gitarrljud i det här framträdandet. Släpp sargen, eller i det här fallet gitarren, och bara sjung. Eller för all del, skruva upp volymen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar