fredag 13 november 2009

(Don’t) believe the hype?


Årets mest hajpade album. Känns det intressant? Ja eller nej, jag berättar i alla fall. Årets mest hajpade album är Beach House - Teen dream. Punkt. Teen dream är indiepopduon från Baltimores tredje album. Årets mest hajpade alltså. Men vad är storyn? Jo, albumet släpps inte i år. Vi får vänta ända till den 26 januari för att se om det verkligen är så jävla hajp som den hajpade musikbloggvärlden påstår. I flera månader har jag läst "ooh, it’s soo epic" eller "the best album I’ve heard for years" etc. etc. Känns som att risken för kraschlandning är ganska överhängande.

Albumet kommer i snygg förpackning dock, med en DVD innehållande en video för varje låt! Varje video producerad av helt olika producenter. Oerhört påkostat. Själva musiken då? Jo, den är fin. Inspelad i en kyrka som den är, och producerad av Chris Coady som tidigare jobbat med TV on the Radio och Yeah Yeah Yeahs med flera. Några låtar har hörts på diverse livespelningar i Norge bland annat eller genom läckor. Att det är bra råder det ingen tvekan om, men att det skulle vara årets bästa album vetefan.

Vad är det egentligen som skapar en hajp? Pitchfork? Hypem.com? Att man kommer från Baltimore? Hur länge kommer Beach House-hajpen egentligen orka hålla på när albumet är flera månader bort? I slutet av januari vet vi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar