måndag 28 september 2009

...och nymodigheterna vet inga gränser.



För att ytterligare befästa vår adaption till nutid (kanske rent av framtid?) har det så blivit dags för det senaste tillskottet till musikjournalistiken: Gorillazines veckoliga Spotifylista. En lista på sisådär tio låtar utifrån ett givet tema serverat varje måndag för ert välbehag.

Den här första veckan gör vi en neddykning i låtar som allas vår favoritrockare Nicke Andersson tolkat i olika bandkonstellationer och därmed också spridit vetskap om. Nicke Andersson har ju som bekant ett stort musikintresse - och vad det verkar ett ännu större intresse att tolka och lyfta fram andras låtar - så vad bättre än att göra denna hommage till hans musiksmak. Den har ju trots allt format en och annan tjomme i vårt avlånga land. Och nej, det är inte alla låtar, inte ens de flesta, men det är ett fint urval av melodier från både Entombed-tiden till senare Hellacopters-dagar.

Listan finner ni precis här: v. 40 - Songs The Nicke Andersson Taught Us

Givetvis går det bra att önska nästa veckas tema och det görs lättast som en kommentar här nedan.

Smaklig spis!

3 kommentarer:

  1. vågar påstå att ni glömde Wishing well med Free! http://open.spotify.com/track/206MIMLOL9OUdySdSUSlbC

    SvaraRadera
  2. Oj! Den var aldrig ens på tal. Hellacopters live?

    SvaraRadera
  3. come to think of it, det var nog bara nåt jag fick för mig, han har i alla fall tipsat om låten på ett eller annat ställe :)

    SvaraRadera